En jätteenkel och god paj, perfekt när man har middagsgäster.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
- Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, skinka och spenat i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
- Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg. Ringla flytande honung över. Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
- Kan med fördel göras vegetarisk genom att ta bort skinkan.
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hum...1 äggula ska vara i pajdegen men du har inget skrivet om ägg till äggstanningen, hur många ägg ska det vara och ska det vara bara gula eller vita oxå till den?
Säkert god men är väl högst olämplig som vegetariskt rätt, då receptet innehåller kött!!!!