Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chezz cake eller cheesecake frozen

(23 kommentarer)  
Chezz cake eller cheesecake frozen Chezz cake eller cheesecake frozen Chezz cake eller cheesecake frozen
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Super god chezz cake som påminner om glass, fast mycket godare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd 3 skålar, börja med minsta skålen.
  2. Skål 1: 3 äggvitor vispade till hårt skum
  3. Skål 2: 3 dl grädde, 3 tsk vaniljsocker vispas till tårtgrädd kvalitet
  4. Skål 3: 3 ägg gulor 3 dl socker vispas ca 3-4 min Ha sen i philadelfiaosten och vispa allt till jämn smet. Blanda alla skålar i 3dje skålen som därför är störst.
  5. Klä botten på en sockerkaksform med smörpapper. Krossa digestivekex och häll dem i botten på formen. Häll sedan i smeten. In i frysen några timmar, går att göra flera dagar innan man ska bjuda på den.
  6. Vänd på kakan när du serverar den.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • sonja55 5 januari 2008

    Ett tips till denna Chess cake är att blanda i en påse Dajm kulor ( eller så mycket som man tycker) ,har gjort det själv,blir jätte gott.

  • Lilljeppe 5 januari 2008

    Ytterligare ett tips är: Om du gör i ordningen som står skrivet är det bara att lyfta vispen till nästa skål utan att behöva diska den emellan skålarna. Väldigt smidigt.

  • solin 21 januari 2008

    Jag älskar den här typen av cheesecake, förstår inte hur nån kan föredra den ugnsbakade typen... Vi serverar råslagna jordgubbar till cheesecaken. Snoppa jordgubbar, kör dem i matberedare, sockra efter smak. Detta görs helst under jordgubbssäsongen så man får svenska fina gubbar. Fryses sedan in i lagoma doser, smaka sommar!!!!!

  • MammaModesty 29 januari 2008

    denna är ljuvlig har gjort den många gånger men tappat bort receptet.för ett par år sedan ... äntligen kan jag göra den igen =) det får bli helgens "godis" sätter betyg på den för jag VET hur den smakar.... =) tack o tack..... /MM

  • pingu 29 januari 2008

    En ny favorit här! Jag och maken åt upp hela en....Trots två mastiga förrätter och en rejäl varmrätt innan. Men maken fyller år idag så vi är ursäktade;)

  • thewhy 10 maj 2008

    Det finns verkligen ingenting godare än det här! Slår godis i mängder! Jag har även krossat dajm i och som topping..mums :)

  • festmaten 17 juni 2008

    Detta receptet har jag fått tidigare av min svägerska. Det är supergott!!!

  • jas65 17 juni 2008

    Denna cheese cake brukar jag göra själv, och den är kanon god. Har den uppskriven i min egen handskrivna receptbok. Men kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån ursprungligen.

  • Amika 20 juni 2008

    Vi hade den som efterrätt på midsommarbuffén... Ljuvligt god! :) Tack för receptet! ;) *kram*

  • MariaBergman 4 mars 2009

    Supergod! Bästa cheescakereceptet jag någonsin provat.

  • member1976 20 augusti 2009

    Det här receptet är verkligen det bästa! Har gjort den i flera år och vill rekommendera en skvätt baileys i, blir supergott!!

  • idea_ 2 oktober 2009

    Har fått samma recept av min mamma, fast hon kallade den Philadelphiaglass. En underbart ljuvlig barndomsfavorit, så 80-tal för mig.

  • Ylla66 20 oktober 2009

    Den här rätten är perfekt när man är många personer. Mäktig och alldeles för god.

  • anelja 11 november 2009

    Väldigt god och lätt att laga till! Vi hade främmande och alla tyckte mycket om den. Tack för bra recept! Denna ska jag göra till jul men med pepparkakor i stället.

  • selias 5 februari 2010

    Kanon god efterrätt. Har lagat flera gånger. Och uppskattas varje gång av gäster. Det har blivit en klassiker. Brukar ha krossad daim också. Jätte gott! Tack för ett fantastiskt recept. Rekommenderas alla som gillar cheesecake och glass:-)

  • eo79 2 maj 2010

    Super GOTT! Helt klart en 5 i betyg. Jag toppade med färska jordgubbar. Det blev hur smarrigt som helst!!

  • lirarn 19 september 2010

    Detta är ett toppen recept som alla gillar och är perfekt att göra flera dagar i förväg när man ska ha gäster. = )

  • lena_edlund 11 oktober 2010

    Verkar vara en perfekt efterrätt men hur mycket digestivekex ska jag ta? Behövs inget smör till kexen så att de håller ihop till en botten?

  • Beso 12 oktober 2010

    Lena, ta Digestive efter tycke o smak. Behövs inget smör eftersom du vänder på kakan.... Den är verkligen supergod !

  • HoaHoa 18 februari 2011

    Jättegod och enkel cheesecake! Jag har aldrig gjort detta innan men kommer garanterat att göra det igen! Tack för receptet! Jag tog 12 digestivekex. Det blev bra, men hade nog blivit liiite bättre med några fler (tror jag) :-)

  • monicadanell 8 april 2012

    Hej Super god och lättlagad cheescake kommer att göra om den igen du får en 5 från mej monica

  • miaapple 30 juli 2012

    Supergod! Jag tar i citron och Fryser glassen i tbålitersförpackning. Vid servering smular jag digestive och varvar glassen m smulorna. Också gott m ex passionsfruktssås på toppen.

  • clara39 19 maj 2013

    Kan bara instämma!Så enkel och smidig att göra!För att få den mer som en "kaka" gör jag en "riktig" digestivebotten med krossade digestive och smör.Ska bjuda på den nu när clara blir 40!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.