- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Super god chezz cake som påminner om glass, fast mycket godare
Instruktioner
- Använd 3 skålar, börja med minsta skålen.
- Skål 1:
3 äggvitor vispade till hårt skum
- Skål 2:
3 dl grädde,
3 tsk vaniljsocker vispas till tårtgrädd kvalitet
- Skål 3:
3 ägg gulor
3 dl socker vispas ca 3-4 min
Ha sen i philadelfiaosten och vispa allt till jämn smet.
Blanda alla skålar i 3dje skålen som därför är störst.
- Klä botten på en sockerkaksform med smörpapper. Krossa digestivekex och häll dem i botten på formen. Häll sedan i smeten. In i frysen några timmar, går att göra flera dagar innan man ska bjuda på den.
- Vänd på kakan när du serverar den.
Publicerat den
23 september 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett tips till denna Chess cake är att blanda i en påse Dajm kulor ( eller så mycket som man tycker) ,har gjort det själv,blir jätte gott.
Ytterligare ett tips är: Om du gör i ordningen som står skrivet är det bara att lyfta vispen till nästa skål utan att behöva diska den emellan skålarna. Väldigt smidigt.
Jag älskar den här typen av cheesecake, förstår inte hur nån kan föredra den ugnsbakade typen... Vi serverar råslagna jordgubbar till cheesecaken. Snoppa jordgubbar, kör dem i matberedare, sockra efter smak. Detta görs helst under jordgubbssäsongen så man får svenska fina gubbar. Fryses sedan in i lagoma doser, smaka sommar!!!!!
denna är ljuvlig har gjort den många gånger men tappat bort receptet.för ett par år sedan ... äntligen kan jag göra den igen =) det får bli helgens "godis" sätter betyg på den för jag VET hur den smakar.... =) tack o tack..... /MM
En ny favorit här! Jag och maken åt upp hela en....Trots två mastiga förrätter och en rejäl varmrätt innan. Men maken fyller år idag så vi är ursäktade;)
Det finns verkligen ingenting godare än det här! Slår godis i mängder! Jag har även krossat dajm i och som topping..mums :)
Detta receptet har jag fått tidigare av min svägerska. Det är supergott!!!
Denna cheese cake brukar jag göra själv, och den är kanon god. Har den uppskriven i min egen handskrivna receptbok. Men kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån ursprungligen.
Vi hade den som efterrätt på midsommarbuffén... Ljuvligt god! :) Tack för receptet! ;) *kram*
Supergod! Bästa cheescakereceptet jag någonsin provat.
Det här receptet är verkligen det bästa! Har gjort den i flera år och vill rekommendera en skvätt baileys i, blir supergott!!
Har fått samma recept av min mamma, fast hon kallade den Philadelphiaglass. En underbart ljuvlig barndomsfavorit, så 80-tal för mig.
Den här rätten är perfekt när man är många personer. Mäktig och alldeles för god.
Väldigt god och lätt att laga till! Vi hade främmande och alla tyckte mycket om den. Tack för bra recept! Denna ska jag göra till jul men med pepparkakor i stället.
Kanon god efterrätt. Har lagat flera gånger. Och uppskattas varje gång av gäster. Det har blivit en klassiker. Brukar ha krossad daim också. Jätte gott! Tack för ett fantastiskt recept. Rekommenderas alla som gillar cheesecake och glass:-)
Super GOTT! Helt klart en 5 i betyg. Jag toppade med färska jordgubbar. Det blev hur smarrigt som helst!!
Detta är ett toppen recept som alla gillar och är perfekt att göra flera dagar i förväg när man ska ha gäster. = )
Verkar vara en perfekt efterrätt men hur mycket digestivekex ska jag ta? Behövs inget smör till kexen så att de håller ihop till en botten?
Lena, ta Digestive efter tycke o smak. Behövs inget smör eftersom du vänder på kakan.... Den är verkligen supergod !
Jättegod och enkel cheesecake! Jag har aldrig gjort detta innan men kommer garanterat att göra det igen! Tack för receptet! Jag tog 12 digestivekex. Det blev bra, men hade nog blivit liiite bättre med några fler (tror jag) :-)
Hej Super god och lättlagad cheescake kommer att göra om den igen du får en 5 från mej monica
Supergod! Jag tar i citron och Fryser glassen i tbålitersförpackning. Vid servering smular jag digestive och varvar glassen m smulorna. Också gott m ex passionsfruktssås på toppen.
Kan bara instämma!Så enkel och smidig att göra!För att få den mer som en "kaka" gör jag en "riktig" digestivebotten med krossade digestive och smör.Ska bjuda på den nu när clara blir 40!