Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiang Mai nudelsoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt god och stark thaisoppa på kyckling!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll en tredjedel av kokosmjölken i en djup panna och koka upp under omrörning. Tillsätt currypasta och gurkmeja. Rör om tills det är fullständigt blandat och låt koka några minuter.
  2. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca 2 min. Tillsätt resten av kokosmjölken, fond, fisksås, soja och chilin. Sjud i 7-10 minuter.
  3. Koka under tiden upp nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll ut vattnet.
  4. Ta bort soppan från plattan och tillsätt lime juice. Placera nudlarna i djup tallrik och häll över soppa.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jivah 19 januari 2012

    En mycket god soppa - limesaften förhöjer smaken! Skulle nog lägga i sojan med försiktighet eftersom det blev för salt för min del.

  • eva_jonte 16 september 2012

    Ska prova denna soppan imorgon. Men 6 dl kycklingfond?? Du menar buljong väl? eller menar du msk?

  • Vattenmelon98 7 augusti 2016

    Blev alldeles för mycket med 6 dl kycklingfond..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.