Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiapizza med chévre och valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pizza är populär bjudmat. Den här är matig, mättande, läckert knaprig och alldeles, alldeles underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills jästens lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget och rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.
  2. Stek hackad lök och finhackad vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienser till kronärtskockskrämen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja. Fördela finriven parmesanost, fikonskivor, bitar av chévren och valnötterna. Fortsätt likadant med de andra degbitarna.
  5. Grädda ca 15 minuter. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa med mangold eller rucola och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.