Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiapudding med jordgubbssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål. Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölk, chiafrön, vaniljpulver och eventuellt salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 2 timme eller över natten.
  2. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  3. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.