Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken fried rice

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera gärna med Sambal Oelek eller annan stark sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset. (eller använd rester) Hacka löken. Tärna kycklingen. Tina grönsakerna.
  2. Fräs löken i olja utan att den tar färg. (Använd en wok eller panna med höga kanter)
  3. Pressa i vitlöksklyftan.
  4. Lägg i kycklingen och grönsakerna.
  5. Fräs vidare tills kycklingen är helt genomstekt, eller tills allt blivit genomvarmt om du valt grillad kyckling.
  6. Knäck äggen direkt i pannan och rör om tills det har stelnat.
  7. Tillsätt riset och sesamoljan.
  8. Stek vidare en stund.
  9. Krydda med salt, peppar och chilikrydda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.