Kycklingfilé är alltid gott!
Instruktioner
- Aromsmör:
Riv citronskal och pressa juice.
Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar.
Forma till en stav och rulla in det i smörpapper.
Lägg i frysen i 30 min.
- Kyckling:
Sätt ugnen på 175°C.
Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor.
Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kycklingfilé.
Vik in kanterna och rulla ihop.
Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
- Panering:
Vispa upp ägg i en skål.
Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd.
Salta och peppra.
- Tillagning:
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta.
Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 min.
- Förbered under tiden olika tillbehör.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar