Härligt gott när smöret rinner ut över de krispiga pommes fritsen
Instruktioner
- 1. Placera varje del av kycklingbrösten mellan 2 smörpapper och slå ut köttet tills det är lagom jämt.
Ställ det åt sidan på ett svalt ställe. (Detta görs om filéerna är väldigt ojämna)
- 2. Blanda smöret, citron juicen. Slå ihop det försiktigt. Tillsätt salt och peppar och blanda det väl.
- 3. Lägg smöret på plastfolie och rulla upp det som en korv och kyl ner det i kylen.
- 4. När smöret är färdigt dela upp det i 4 delar. Placera varje del i mitten av kycklingbröstet. Rulla ihop det och sätt ihop det med antingen tandpetare eller kökstråd.
- 5. Doppa varje kyckling i kryddat mjöl
- 6. Doppa det sen i det uppvispade ägget och sedan i skorpmjölet. Kyld det för 1-2 timmar. (Kyckling bör dock friteras omdelebart)
- 7. I en stor panna eller fritös, hetta upp oljan till 160-180 grader. Placera försiktigt ner 2 kycklingbitar i oljan. Låt dom vara där i ca 12-15 min, beroende på storlek och tills de är gyllenbruna.
Flytta dem från fettet, ta ut tandpetarna eller tråden och låt torka på kökspapper. Håll dom varma i ugnen under tiden de andra friteras.
- (Om man inte vill göra besväret med att kyla ner smöret och dela upp dem, pröva att skära ett djupt snitt i filén och spritsa ut smöret och täpp igen. )
- Servera med antingen potatis, eller pommes frites
Publicerat den
15 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar