- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ursprungligen från USA, modifierat i mitt kök.
Om du har tillgång till rökt paprikapulver så ta det istället för det vanliga.
Instruktioner
- Tips! låt filéerna vara halvfrysta så är de lättare att dela.
- Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tärna paprikan, hacka löken grovt och lägg i tomatkrosset, pressa i vitlök, salta, peppra, koka ihop och smaka av med paprikapulver.
- Strimla filéerna och stek dem gyllenbruna i olivoljan, salta och peppra.
- Koka pastan al dente.
- När kycklingbitarna är färdigstekta så vispa ur stekjärnet med kycklingfonden blandat med vattnet. Se till att få med "bottenskrapet" för det sitter mycket smak där.
Häll skyn i tomatsåsen och låt sjuda i hop.
- Häll vattnet av pastan och blanda ner den i tomat/kycklingsåsen. Blanda väl. Låt sjuda någon minut.
- Häll över allt i en ugnsfast form, sprinkla över den rivna osten och fördela mögelosten jämt över hela formen.
- Grädda i 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten är gyllene.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var gott. Tror man med fördel k an öka på ostmängden för att få mer smak.