Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Satay med Nam Jim Satay jordnötssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Chicken Satay, eller Satay Gai som det heter på Thai, är från början inte Thailändskt men just detta recept används flitigt i Thailand. Jordnötssåsen (Nam Jim Satay) är fantastiskt god att doppa kycklingen i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chicken Satay: Blanda ihop alla ingredienser och marinera kycklingen, gärna över natten men ej ett krav. Sätt ugnen på 200 grader. Trä de marinerade kycklingbitarna på blöta grillspett. Placera grillspetten på en plåt med aluminiumfolie. Grilla i ugnen 12-15 minuter, tills kycklingen är vit helt igenom.
  2. Jordnötssås: Krossa jordnötterna tills lagomt pulver. Blanda det med resten av ingredienserna utom limejuicen. Smaka nu av med limejuice.
  3. Detta är gott med Thai sticky rice.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Hallå, tog ett tag att få tag i palmsocker, trodde jag skulle få ta en tripp till söderhavet, eller bli med i Robinson, men en tripp till Örebro fixade det hela. Gott gott 5P, det är Du väl värd för detta recept.

  • matskoj 21 februari 2010

    Vad är palmsocker? Kan man ersätta det med något annat?

  • goofyboy 24 augusti 2012

    Jättegott!! :) Betyg: 5/5

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.