Thai-inspirerad kycklingwok med bl.a. röd currypasta, vitlök och chili.
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingbitarna. Woka dem tillsammans med olivolja och pressad vitlök. När kycklingen börjar bli färdig, lägg i wokgrönsaker, lök, grön pepparfrukt, röd currypasta, fisksås och fyll upp med cocosmjölk. Det sistnämnda kan utökas om ni vill ha mer sås. Låt detta koka ett par minuter.
- Smaksätt sedan med kinesisk soya, salt, peppar och chilikrydda. Då jag gillar starkt blir det ganska mycket chili. Köpte med mig några påsar ”hot ground chili” från Thailand, de kliar o svider i näsan bara jag öppnar burken en bit från näsan.. men de e gött i maten :)
- Serveras med jasminris.
- Prydde sedan maträtten med lite färsk persilja ovanpå.
- Detta var mitt första försök till egen thai-inspirerad mat, med all säkerhet inte det sista. Lånade grundreceptet från ”kristinnylen” här på sidan så hon får lite cred för detta med :)
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åhh så gott, kan bara ge en 5:a, skulle vart högre, ha ha Lennart.
Ha ha.. Man tackar man tackar!! :)
Det lät riktigt gott!:P jag älskar kyckling
Blev jätte gott :) Kommer jag att göra igen!
Helt ok .