Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilensk makarongryta

(3 kommentarer)  
Chilensk makarongryta Chilensk makarongryta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Bra nybörjar-recept, och gott är det också!

Ingredienser

Instruktioner

Skala lök och rotselleri och skär i små tärningar. Eller skölj och strimla blekselleri. Bryn fettet i en gryta och bryn köttfärsen under omrörning. Lägg i grönsakerna att fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar och chili- eller paprikapulver. Tillsätt buljontärningen och tomatpurén utrörd med vattnet. Koka ett par minuter. Blanda ner de kokta makaronerna och smaka av. Späd med lite vatten om rätten verkar torr. Klipp över persilja. Servera till en tomat- och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Fur 9 april 2010

    Chilensk makaronigryta lagade mamma till oss på 70-talet. Hon hämtade receptet från Vår Kokbok utgiven av KF. Receptet finns inte med i nyare utgåvor av kokboken. Det är sellerin som ger grytan den speciella karaktären.

  • ca70 9 april 2010

    Precis! Och därför har jag lagt in recetet här, så fler har möjlighet att laga den (=

  • Micke 6 september 2018

    Denna rätt fick vi laga på hemkunskapen på 80-talet. En underbart enkel, men god rätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.