Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilensk pebre

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ren livskraft. En härlig, smakrik röra med enkla men kraftfulla ingredienser. Passar utmärkt att ha på bröd, till picknicken, som tilltugg, till riset eller för att ge lite extra sting i soppan.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka löken. Lägg den i ett durkslag och strö en näve socker och en näve salt på den. Massera in saltet och sockret i löken en stund, knåda väl, skölj sedan allt med varmt vatten under kranen. Upprepa om du vill. Detta tar bort det starka ur löken. Finhacka tomat, chili, koriander, blanda detta med löken och rapsoljan. Smaksätt med citron och salt efter smak. Salt och citron tar ut varandra så man kan få prova sig fram en stund. Det kan gå åt ganska mycket salt. Men prova dig fram lite i taget tills du fått en kraftfull röra med rätt sting! Lägg i burk el dyl, kan förvaras ett bra tag i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sheriffen69 22 juli 2010

    Detta är hur gott som hellst! Har bara gjort efter ett liknande recept som jag fått av en chilenare, men nu fick jag veta hur man ska få löken mindre kraftig när det inte finns färsk lök att tillgå. Tack!

  • pialiisa 9 oktober 2010

    Ett litet tips bara! Istället för att knåda och skölja ur löken mer än en gång låt den ligga dra med socker och salt-blandningen i en halv till en timme, rör ordentligt en gång det räcker. Skölj ordentligt, låt rinna av, eventuellt krama ur. Tycker också att du tar väldigt mycket salt och socker. Jag brukar ta en matsked salt och en tesked socker. Förresten, är gift med en chilenare och har bott i Chile måste jag kanske tilägga. I Chile sägs det att man tillsätter socker för att ta bort det ¨kraftiga¨ i löken så att man inte hrm. rapar av den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.