Ren livskraft. En härlig, smakrik röra med enkla men kraftfulla ingredienser. Passar utmärkt att ha på bröd, till picknicken, som tilltugg, till riset eller för att ge lite extra sting i soppan.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Detta är hur gott som hellst! Har bara gjort efter ett liknande recept som jag fått av en chilenare, men nu fick jag veta hur man ska få löken mindre kraftig när det inte finns färsk lök att tillgå. Tack!
Ett litet tips bara! Istället för att knåda och skölja ur löken mer än en gång låt den ligga dra med socker och salt-blandningen i en halv till en timme, rör ordentligt en gång det räcker. Skölj ordentligt, låt rinna av, eventuellt krama ur. Tycker också att du tar väldigt mycket salt och socker. Jag brukar ta en matsked salt och en tesked socker. Förresten, är gift med en chilenare och har bott i Chile måste jag kanske tilägga. I Chile sägs det att man tillsätter socker för att ta bort det ¨kraftiga¨ i löken så att man inte hrm. rapar av den.