Chili recept

Laddar...
Din sökning gav 9785 träffar
Chili Con Carne

Enkelt, gott och billigt. Går även att göra vegetariskt med Quornfärs vilket blir minst lika gott.


Monikas kasslergryta med paprika,..

Toppengod rätt som jag själv vill sätta en stark 4:a på. Rätten är mycket enkel och snabb att laga. Passar utmärkt som bjudrätt. Tips! Tillsätter man curry så får man en annan smak och en helt a..

Chili

Denna chiligryta äter man ofta i norra Mexico. Och vi här hemma gärna på vinter,men den är lika god på sommar. Man får prova sig fram så att man får rätt styrka på grytan, alla tycker inte om starkt.

Chili con carne på mitt vis

Jag har aldrig gått efter något recept när jag gjort Chili con carne, så igår efter tillagning skrev jag ner min variant på rätten för att läggas in på matklubben. Detta tycker jag är god, billig och ..

Skinkstek med ananas och sweet ch..

Ananas och chili ger den rätta, sötsyrliga smaken som passar så bra till just fläskkött. Receptet är absolut värt att prova som ett spännande alternativ till traditionell fläskstek.


Min egen chili-kyckling (i lergry..

Super enkel gryta, ta rotfrukter som finns hemma 15 min att göra ordning sen sköter den sig själv.... Gärna gott bröd att fånga upp såsen med och en enkel sallad. ev. lite turkisk yoghurt..vid sidan o..


Chili con carne

Chili con carne är en känd mexikansk maträtt. Det är en gryta kokt på bönor – vita, bruna eller svarta – dessutom innehåller grytan kött, helt eller malet, lök och tomater, allt starkt kryddat med chi..
Buffé "meze"/ Vitlöksfrästa chili..

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och..


Het chili med nachos

Jag gillar het mat, äter gärna mexikanskt och thailändskt och använder ofta chili i maten. Idag var det sambal oelek som stod som ansvarig för svettningarna och jag tror nog faktiskt att det skulle ku..Chili

Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att reda ut begreppen bland de vanligaste!

Spansk peppar är ett samlingsnamn för tex habanero, tabasco & paprika. Chilifrukten innehåller capsaicin som gör att de smakar "hett". Frukterna används i matlagning hela eller i delar, färska, torkade eller rökta.

Namnet "spansk peppar" kommer av att det var spanjorerna som styrde över de områden i Amerika där chilin kommer ifrån. Chilipeppar är således inte släkt med vanlig peppar (Piper nigrum).

Cayenne är mycket het, mörkgrön till röd. Långsmal, ca. 15 cm. Används mycket i cajun- och kreolköket. Går bra att torka och mala till pulver.

Chipotle kallas även chipotle pepper, chipotle chilie, smoked jalapeno pepper. Chipotle är torkad, rökt jalapeno som ger en tydligt rökig smak och samtidigt lite hetta åt grytor och såser mm.

Jalapeno är ljusgrön, mörkgrön eller röd, 5-7 cm lång och 2-3 cm bred. Smaken är frisk, kärv och fyllig. Fruktköttet är saftigt. När den mognar blir den röd och smaken sötare. Jalapenon är mycket populär och passar i de flesta maträtter. I Amerika används den t o m i godis, glass och senap. Röd jalapeno finns också torkad och rökt. Den byter då namn till chipotle.

Peperoni
Mognar från grönt till rött. Frukterna har en cylindrisk form och är något avsmalnande med trubbig spets. Blir 8-12 cm lång och 3-4 cm bred och har ganska tjockt fruktkött. Lite paprikasöt smak med inslag av syra och styrka. Perfekt att woka eller fyll med ost alternativt som stekt grönsak.

Piri Piri introducerades av portugiserna. Det är en av de minsta chilifrukterna endast 2-4 cm lång och kan vara grön eller röd. Använd den till grytor, såser, kyckling, fisk, inlagd i vinäger mm men bör användas med försiktighet.

2007-10-11
Skriven av:
mariad
Kvinna 43 år
AMGÖVMÖBMGW
Blev medlem: 14:e sep 2007
Senast inloggad: 12:e apr 2010
Recept: 8 st
Foruminlägg: 57 st
Kokboken: 0 st