Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- & citronkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En blandning av många olika smaker gör den här kycklingen helt perfekt! Man kan inte sluta äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda allt till marinaden,förutom lökkryddan, i en stor skål och lägg sedan ner kyckligen i den. Ta en sked och ös marinad på ovansidan av kycklingen, avsluta med att strö lökkrydda över kycklingen. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Ta ut kycklingen från marinaden och lägg den på en smord form. Krydda ovansidan med chilipeppar, paprikapulver och curry. Dela sedan citronen i 4 klyftor och lägg dem i kycklingen tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla tillsist in klycklingen med kinesisk soja. Stek kycklingen på 175°C i ca 60-80 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem bredvid kycklingen när den vart i ugnen i 40 minuter. Kycklingen är klar när köttet är vitt på alla ställen. Ta ut fyllningen och släng bort den före servering.
  3. servera med en god sallad till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.