Chili- och kokoskyckling

Om du tycker om het mat, använd även kärnorna på chilin.

Ingredienser

500 g kycklingfilé
3 msk neutral olja
300 g spetskål
1 morot
1 röd paprika
3 salladslökar
4 portioner ris
1 röd chili
400 g kokosmjölk
70 g spenat
Salt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
987
Sparat:
29

Gör så här

Skär kycklingfilé i 1 cm tjocka strimlor och krydda med 0,5 tsk salt.
Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 6-7 minuter.
Skär spetskål i breda strimlor, finstrimla morot och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök på snedden i 1 cm breda bitar.
Koka ris enl anvisning på förpackningen.
Skär chili i tunna skivor och lägg i stekpannan med kycklingen.
Tillsätt kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter.
Hetta upp 2 msk neutral olja i en stor stekpanna/wok. Tillsätt kålen, paprikan och moroten och stek på hög värme i ca 7 minuter.
Häll i salladslöken och stek i 2 minuter till.
Vänd ner spenat i stekpannan med kycklingen och servera med grönsakswoken och riset.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kokoskyckling recept
av epi
över 2 månader
av Challan
över 2 månader
över 2 månader
av agbrant
över 2 månader
av anluk
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.