Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och räkpaj

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet kommer från en gammal reklambroschyr från Arla - men rätten håller definitivt än!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Vispa upp ägg och blanda med keso chili, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills den har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • monicadanell 3 februari 2008

    väldig god

  • Goodfood 13 mars 2009

    Har också detta "gamla" men helt klart hållbara recept från Arla. Alla som jag bjudit denna paj på älskar den! Lätt att laga är den också, och många kopior har jag fått göra av receptet. Härlig till våren med en stor sallad till.

  • Karina 21 augusti 2010

    Kan man äta pajen kall?

  • Amiie88 15 oktober 2010

    Det vart väldans gott :)

  • Shoutoutloud 22 mars 2011

    god och enkel att göra.alla som ätit den gillaren!

  • PBM 30 juli 2014

    Keso Chili har tyvärr utgått ur Arlas sortiment. Testade ikväll med Keso Paprika. Det funkade, men såklart tappade man hettan från chilin. Kommer nog dra i en del chili nästa gång.

  • agran 7 augusti 2014

    Har gjort denna paj många gånger! Funkar mycket bra med vanlig keso som jag kryddar med chilipulver, cayennepeppar och paprikapulver!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.