Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili Cheese Balls

(30 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är något i hästväg va gott alltså!! Försvinnande goda drinktiltugg eller bara enkla som fredagsmys! Ät dom något avsvalnade. Gör du dom i förväg förvara dom i rumstemperatur på en servett eller hushållspapper! Riktigt riktigt goda!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. Blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter.
  2. Riv osten fint och finhacka jalapena så det blir ca 3 matskedar. Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen!
  3. Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 - 40 (beroende på storlek) små “toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek och lät dem bli ca 3 cm på höjden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (30)

  • Bassalove 20 april 2008

    Det här var kanon gott. En favorit kommer det att bli. Tack för receptet. Bassalove

  • lill-lindqvist 18 juni 2008

    detta räcker aldrig till 30 - dom är alldeles för goda . Tusen tack för ett enkelt underbart recept. / Lill- lindqvist

  • Charly 6 juli 2008

    Nästan för gott:)

  • mariba 17 augusti 2008

    Mumsigt goda, enkla att göra - kan det bli bättre?

  • immortal_girl 15 september 2008

    Goda, fast min blev inte bollar utan flöt ut som små plättar.

  • Lilljeppe 9 november 2008

    Jäv.. vad drag det var i de små rackarna. Mina flöt också ut, men spakar nog lika ändå. 5 stjärnor.

  • Maahl 30 december 2008

    Supergoda! Vi har fått beställning på att ta med dessa till nyårsafton också :-) Våra flöt ut dom med.

  • Nostradamia 31 december 2008

    Även mina flöt ut, ska prova med mindre mängd vatten nästa gång. Supergoda dock!

  • LottaKi 21 januari 2009

    Inte heller jag lyckades med några bollar. Styrkan var perfekt, men jag fick känslan av att äta jalapeno omelett med ost. Kanske blir bättre som runda?

  • Maltemodig 24 januari 2009

    Oboy! Kanongoda och succé när jag bjöd på dom här. Tack för ett kanonrecept.

  • tankgirlie 16 mars 2009

    Jättegoda men trots att jag följde en steg för steg beskrivning och gjorde det till punkt och pricka sjönk dom ihop i ugnen och belv ganska platta, dock var dom vädligt goda ändå :)

  • Judas 22 mars 2009

    Ja nog blev även mina platta men absolut hur goda som helst!!!! mumma kommer att göra dom om och om igen...

  • jimboz 18 april 2009

    Jag skall testa dessa men jag skall fritera dom istället...

  • Ninni84 4 juni 2009

    jädra vad goda dom var!Provade dom i helgen min man höll på att äta ihjäl sig:) Men hur får du dina att bli toppiga o inte flyta ut???Mina flöt ut...dom få klart en 5 i betyg

  • maat24 2 juli 2009

    vad kan man äta till dem? :)

  • [email protected] 27 juli 2009

    oj oj oj så goda... på minner lite om pettit choux deg. Min man åt så han höll på att spricka

  • jimboz 17 september 2009

    Här är en Guide http://kryddburken.wordpress.com/2008/05/12/chili-cheese-balls-steg-for-steg/

  • maria_wijk 18 november 2009

    Suveränt gott! Kommer garanterat att göras fler gånger och skall då prova med finriven ost istället för grovriven och se om de flyter ut mindre då.

  • wildlife 7 december 2009

    Har inte testat dessa än, men borde det inte funka att använda knäckformar eller is-chokladformar för att dom inte ska flyta ut? Ser iaf otroligt gott ut och ska nog testa dom till helgen... :-)

  • hannesftw 30 december 2009

    Gjorde skiten idag dom bara rann ut jävla skit. hur ska man göra för att få dom "höga"

  • lillawe 1 januari 2010

    Jättegott, men det blev tunna kakor i stället! //lillawe

  • ann-10 9 januari 2010

    Dom va jätte goda. Men även mina flöt ut. Skall pröva nästa gång att lägga dom i knäckformar.

  • 74anki 19 februari 2010

    Mums :) Eftersom många klagat på att de inte höll formen hade jag i en aning mer mjöl och höjde temperaturen på ugnen till 220 grader. Dom blev jättefina, och goda!

  • monicadanell 13 mars 2010

    Jätte lätt att göra men jag tog lite mera mjöl tack för ett bra recept klock klar 5

  • Tussilago_Flikkan 1 januari 2011

    jag bakar dem på 225 grader i 20-25min, sänker ev. värmen när de börjat få färg. Låt degen "rosta" ca en minut i den varma grytan efter att mjölet tillsatts - rör konstant i degen med träslev med grytan på plattan, det ska fräsa lite. Det är ju en branddeg (petit choux deg) så man ska absolut inte öppna ugnsluckan under gräddningen, då kan de sjunka ihop.

  • Mumsfilibabba2 1 november 2011

    Supergoda!

  • sand1 4 januari 2012

    Låter spännande! Men jag undrar om de går att frysa?

  • Ann1Ksen 1 januari 2015

    Sååå goda! En klar femma från mig! Jag tog 2,5dl mjöl. Gräddade 13 minuter i 225 grader ( min ugn) och dom blev kanonfina och flöt inte ut. Jag glömde ta i Jalapeno i smeten så jag ströade på lite chilipeppar över några av dom pch cayennepeppaf över några. Dom med chilipeppar vann överlägset smaktestet. Jag tog riven västerbottenost i. Sååååååå goda! Kommer definitivt göra dom igen. Tack för ett toppengott reecept.

  • Ann1Ksen 1 januari 2015

    Vi var fem personer och hade dom som tilltugg till fördrink. Bubbelvin. Alla gick åt!!!!

  • wildlife 28 december 2015

    Ser jäkligt gott ut så jag tänkte testa dom... Men jag har samma fråga som sand1 hade: "Går dom att frysa?"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.