Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mat med lite sting i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken tillsammans med hälften av kryddorna på medel/hög värme i smöret tillsammans med tomatpurén tills det får en gyllenbrun färg. Viktigt att röra om för att undvika att det bränns.
  3. Fräs nötfärsen i samma stekpanna. Salta och peppra medan färsen tar färg.
  4. När färsen är genomstekt flyttar du över den och löken i en djupare stekpanna/gryta. Allt blandas tillsammans med en riven morot och krossade tomater. Tillsätt lite vatten, buljongtärning, resten av kryddorna och kidneybönor. Sist blandas i de vita bönorna.
  5. Serveras som det är eller med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.