Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mmm vad gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa högrevet från senor samt skär köttet i sockerbits stora bitar. Skär upp baconet i grova bitar och stek i en stor kastrull, baconet skall ha en gyllenbrun färg. Lyft upp baconet på hushållspapper.
  2. Stekt högrevet i baconfettet samt i olivoljan tänk på att steka lite i taget så att köttet får färg. Under tiden som köttets steks, finhacka den gula löken, vitlöken samt chilin (tag ur kärnorna ur chilin).
  3. När köttet är stekt, fräs då den gula löken, vitlöken, chilin samt kryddorna i någon minut. Lägg i det stekta köttet.
  4. Slå på ölen, krossade tomater, limejuicen samt vatten. Låt små koka i två timmar med locket på. Red av grytan med maizena om så önskas samt ta i baconet.
  5. Ställ i kyl i ca 2-3 dagar, eller servera direkt men den kommer att smaka betydligt godare om grytan får stå ett par dagar. Servera med olika tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.