Urgod chili! Tveka inte att dra på med kryddorna, det är ju trots allt en chili.
Instruktioner
- Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten).
- Stek löken tills den börjar bli något gyllenbrun. Lägg i färsen och rör runt och bryn alltsammans. Slå därefter på krossade tomater, tomatpuré, vin, kanelstängerna, soja, kalvfond och kryddor.
- Pressa ner 2-3 vitlöksklyftor (efter smak) i grytan, hacka ner persilja och basilika efter smak och släng i några kvistar färsk timjan. Låt småkoka i minst 1 timme! Ju längre desto bättre! Skölj bönorna och släng ner dem i grytan.
- Smaka av med jämna mellanrum, vad behövs? Kanske lite mer oregano eller spiskummin? Lite mer soja, eller, ja... Ni fattar konceptet, va? :)
Publicerat den
25 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar