Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne á la viktväktarna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fettsnålt viktväktarrecept. Chilifrukten minskar din aptit och sätter fart på förbränningen genom att öka ämnesomsättningen, så att du lättare kan hålla den slanka linjen..Samtidigt framhäver chilifrukten smaken hos fettfattiga rätter, så att det faktiskt blir godare att äta hälsosamt. Chilifrukten är sprängfylld med hälsosamma saker, bland annat C-vitamin, betakaroten, antioxidanter och flavonoider som stärker immunförsvaret och skyddar dig mot cancer och inflammationer i kroppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt i 10 timmar.
  2. Strimla kalvinnanlåret. Koka de blötlagda bönorna i cirka 40 minuter i lättsaltat vatten. Skär rödlökarna i tärningar, vänd dem i rapsolja och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinäger, kalvkött och salt och rör om ordentligt i blandningen. Dela chilin på längden, stöt spiskummin lätt i en mortel och pressa vitlökarna.
  3. Tillsätt paprika, enbär, muskotnöt, peppar och tomaterna i rätten, och låt den sjuda i 20 minuter samtidigt som du kokar majskolvarna i lättsaltat vatten i sju minuter.
  4. Skär paprikan i tärningar och tillsätt dem i såsen som får puttra vidare i 10 minuter. Tillsätt lite vatten om du vill ha en tunnare gryta. Tillsätt bönor, choklad och honung, och värm upp rätten tills chokladen smälter.
  5. Skär majskornen från kolvarna och tillsätt dem. Tillsätt olja, smaka av med salt och peppar och garnera den färdiga rätten med persiljebladen. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.