- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Det här är ett utav mina favoritlångkok. Det härliga med chili con carne är att man kan ösa i lite vad som helst, och det blir oftast bra ändå. Jag föredrar min utan bönor, men vill man gärna ha bönor i så är det inget problem att tillsätta i detta recept.
Instruktioner
- Börja med att finhacka bacon och tärna fläskköttet. Stek bacon i en panna tills det frigjorts lagom med fett, lägg till det tärnade köttet. Krydda gärna med lite spiskummin redan här. När köttet är genomstekt läggs det över i en gryta på låg värme. Börja steka köttfärsen i samma panna, lägg till stekfett om det behövs. Krydda gärna här med. För sedan över i grytan.
- Hacka lök och chilifrukter, stek i samma panna, ös sedan över i grytan. Hacka paprika och finhacka tomaterna och lägg ner i grytan. Nu kan det vara läge att tillsätta de passerade tomaterna. Pressa i vitlöken och häll i ölen. Dela limen och pressa i. Nu är det dags att krydda efter behag och låta det puttra i ungefär två timmar, eller tills man känner att det har den konsistens man vill ha.
- Det går att skippa sirap, kakao och kanel om man är skeptisk, men jag tycker att de tillför en bra smak. Såklart går det också att byta ut fläskköttet mot nötkött, om man känner att man har spenderarbyxorna på sig.
- Servera med bröd och gräddfil eller turkisk yoghurt. Som jag skrev förut så kan man såklart tillsätta bönor om man tycker att det är godare - men för mig duger det gott så här.
Publicerat den
23 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar