- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Fantastisk god chili med tydlig hetta. Gillar man inte stark mat kan man halvera mängden pepparfrukt och prova sig fram till rätt styrka.
Instruktioner
- Putsa köttet noga och skär i 2 cm tärningar. Dela och ta bort innandömet på habanero, jalapeno och paprikorna. Rosta dessa i ugn tills de fått färg och låt svalna. Undertiden kan du börja bryna köttet i omgångar tillsammans med tomatpurén och salt. Ställ det åt sidan i en skål. Hacka lök, skiva vitlöken och fräs detta i en stor gryta tills det börjar bli genomskinligt.
- Spar en halva av jalapenon, strimla resten av de rostade grönsakerna och ha i dem i grytan. I med liquid smoke och det brynta köttet. Krydda med de torra kryddorna, buljongtärningen samt saften från limen. Häll på öl och vatten. När det kokat upp tillsätter du choklad och socker efter smak.
- Sänk värmen och låt puttra under lock på låg värme. Tanken är att köttet sakta ska få koka sönder, detta brukar ta ca tre timmar om man kör på tvåan på en spis med sex lägen.
- När köttet börjat falla isär höjer du värmen till fyran och tar av locket. Strimla bacon och lök, skiva chorizo och stek alltsammans utan fett i en teflonpanna. Finstrimla den andra halvan jalapeno ned i grytan. Rör i bacon, korv och lökblandningen – och se till att allt fett följer med från pannan. Använd en kraftig slev när du rör så att köttet går sönder ordentligt. Koka 10 minuter till och chilin är klar att servera.
- Goda tillbehör är t ex lantbröd, ris, nachos, riven ost, gräddfil.
Publicerat den
29 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så ser den ut serveringsfärdig.