Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili med bacon & chorizo

(1 kommentar)  
Chili med bacon & chorizo Chili med bacon & chorizo
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Fantastisk god chili med tydlig hetta. Gillar man inte stark mat kan man halvera mängden pepparfrukt och prova sig fram till rätt styrka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet noga och skär i 2 cm tärningar. Dela och ta bort innandömet på habanero, jalapeno och paprikorna. Rosta dessa i ugn tills de fått färg och låt svalna. Undertiden kan du börja bryna köttet i omgångar tillsammans med tomatpurén och salt. Ställ det åt sidan i en skål. Hacka lök, skiva vitlöken och fräs detta i en stor gryta tills det börjar bli genomskinligt.
  2. Spar en halva av jalapenon, strimla resten av de rostade grönsakerna och ha i dem i grytan. I med liquid smoke och det brynta köttet. Krydda med de torra kryddorna, buljongtärningen samt saften från limen. Häll på öl och vatten. När det kokat upp tillsätter du choklad och socker efter smak.
  3. Sänk värmen och låt puttra under lock på låg värme. Tanken är att köttet sakta ska få koka sönder, detta brukar ta ca tre timmar om man kör på tvåan på en spis med sex lägen.
  4. När köttet börjat falla isär höjer du värmen till fyran och tar av locket. Strimla bacon och lök, skiva chorizo och stek alltsammans utan fett i en teflonpanna. Finstrimla den andra halvan jalapeno ned i grytan. Rör i bacon, korv och lökblandningen – och se till att allt fett följer med från pannan. Använd en kraftig slev när du rör så att köttet går sönder ordentligt. Koka 10 minuter till och chilin är klar att servera.
  5. Goda tillbehör är t ex lantbröd, ris, nachos, riven ost, gräddfil.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dieterk 29 november 2009

    Så ser den ut serveringsfärdig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.