Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förbered ett mustigt och smakrikt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med pitabröd eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.
  2. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.
  3. Skala citrusfrukterna med kniv och skär de i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och grovhackad persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.
  4. Smaka av chilin med salt och serveras tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, gärna i ett pitabröd eller tillsammans med nykokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.