Förbered ett mustigt och smakrikt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med pitabröd eller ris.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.
- Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.
- Skala citrusfrukterna med kniv och skär de i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och grovhackad persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.
- Smaka av chilin med salt och serveras tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, gärna i ett pitabröd eller tillsammans med nykokt ris.
Publicerat den
19 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar