Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili & tomatpesto

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda pesto mot den traditionella, med mildare basilikasmak men med mer bett. God som pasta- eller dipsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa parmesan, pinjenötter och mandel tills det är finfördelat.
  2. Tillsätt den urkärnade chilin, basilikan och tomaterna och mixa tills du har en jämn smet.
  3. Häll i oljan i en tunn stråle medans mixern går på låg fart. Om det behövs tillsätter du mer olja, jag vill ha min pesto lite tjock. På samma sett använd mer chili eller basilika om du föredrar mer av någon smak.
  4. Här brukar jag dela peston på hälften och den ena halvan blandar jag med ricottan, den andra använder jag som den är.
  5. Servera till nykokt pasta eller som dipsås. Eller om du har en annan bra idé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.