Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilichokladtårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Super god och mastig chokladtårta med lite sting i! Vill man ha extra stark chilismak på tårtan kan man använda en färdigsmaksatt chilichoklad 64-70%, i ganachen. Extra gott blir det om man serverar toffee-glass eller dulce de leche-glass till tårtan. Garanterad succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur och finhacka chilin riktigt smått. Smula sönder den torkade chilin riktigt smått. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Tillsätt färsk och torkad chili. Mixa till en slät kräm.
  3. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt kallna.
  4. Bred den karamelliserade mjölken på kakan och ställ den i kylen i ca 1 timme.
  5. Hacka chokladen till ganachen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något och vispa i smöret.
  6. Bred ganachen på tårtan och garnera med krossade kakaobönor. Servera tårtan med valfri glass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.