- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta är så gott så det borde vara förbjudet enligt någon lagparagraf.
Instruktioner
- Börja med krämen:
Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan.
- Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av med svartpeppar.
Ställ röran kallt, gärna 1 timme.
- Gör skyn:
Koka upp portvin, stjärnanis, lök och ingefära och koka tills hälften av vätskan återstår.
Tillsätt buljongtärning och vatten och sjud i 5–7 minuter.
Smaka av med svartpeppar. Späd med mer vatten om så önskas, det ska bli cirka 2 dl
färdig sky. Skyn kan göras i förväg och bara hettas upp före servering.
- Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor.
- Grilla köttet cirka 3-5 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen.
Lägg upp köttet på fat, pensla en gång till och låt dra 30 sekunder.
- Servera med portvinsås, myntayoghurt och stekt potatis
Publicerat den
16 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar