- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergott, starkt och smakrikt blir min sammanfattning av denna middag. Chiligratinerade kotlettmedaljonger i en god väldigt “hot” sås! Toppad med röd paprika och champinjoner.
Instruktioner
- Ansa och skiva champinjonerna.
Stek kotletterna i stekpanna på hög värme bara så det blir lätt brynta (spara stekskyn).
Lägg över kotletterna i en smord ugnsfast form.
- Bryn champinjonerna i smör, i samma steksky som kotletterna.
Hacka chilin och den gula löken fint.
Häll chilin och löken i stekpannan tillsammans med champinjonerna och låt allt få fräsa ihop på hög värme.
- Slå på créme fraichen, grädden och sweet chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
Slå såsen över kotletterna.
- Skiva den röda paprikan och lägg ovanpå alltihop.
Gratinera i ugn 175 grader cirka 40 minuter.
Lägg på ugnsfolie om rätten tenderar bli för brun.
- Servera detta tillsammans med kokt potatis, kokt blomkål och smörslungade (helst nyskördade) små morötter.
Gärna lite pressgurka och svartvinbärsgelé också till.
Smaklig måltid!
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar