Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiligravad lax

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är lätt att grava lax och det finns många sätt att ge den spännande smaker. Prova den här chiligravade laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den. Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång, pincett.
  2. Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.
  3. Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida.
  4. Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.
  5. Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.