Det är lätt att grava lax och det finns många sätt att ge den spännande smaker. Prova den här chiligravade laxen.
Instruktioner
- Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den.
Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång, pincett.
- Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.
- Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida.
- Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.
- Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.
Publicerat den
26 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar