Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili med sötpotatisquesadillas och guacamole

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Chiligryta kryddad med mycket chili och choklad men är inte särskilt stark. Grytan serveras med hemmagjorda och läckra sötpotatisquesadillas och len guacamole.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttet i 2 msk smör i omgångar i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta. Fräs löken i 1 msk smör, lägg i vitlöken mot slutet. Lägg löken i grytan. Blanda i mjöl, häll på vatten, fond och öl. Låt koka upp. Sjud under lock ca 15 minuter.
  2. Klipp bort stjälkarna på chipotle- och anchochilin. Lägg chilin i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka 10-15 minuter, tills chilin är mjuk. Ta upp och mixa med en mixerstav. Kärna ur och finhacka den röda chilin. Skär tomaterna i små tärningar.
  3. Blanda ner chili, tomater och farin i grytan. Låt koka under lock i ca 1 timme tills köttet känns mört. Ta av locket från grytan och låt koka ytterligare ca 30 minuter. Blanda ner choklad och jordnötssmör och rör tills de smält. Rör i bönorna.
  4. Quesadillas: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda mjöl, 1 tsk salt och bakpulver i en degblandare. Skär smöret i tärningar och blanda ner. Värm vattnet och blanda ner det. Jobba snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila i degbunken under en bakduk ca 20 minuter.
  6. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Mosa med en gaffel och blanda i hälften av den rivna osten.
  7. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela i 20 bitar. Forma varje bit till en rund bulle, kavla ut ca 3 mm tjocka bröd. Låt bröden vila 5-10 minuter. Grädda dem i en het torr stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg över en bakduk så håller sig bröden mjuka.
  8. Guacamole: Skala och kärna ur avokadon. Mortla eller mosa den med limesaften. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaten i klyftor och kärna ur. Skär tomatköttet i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner vitlök, tomat, chili, finhackad lök och salt i guacamolen.
  9. Lägg hälften av tortillabröden på en skärbräda, bred på den mosade potatisen och strö över resterande ost. Lägg på övriga bröd och tryck till. Stek dem i en torr stekpanna ca 2 minuter på varje sida så att de får en fin färg. Skär tortillabröden i fyra bitar vardera.
  10. Servera grytan med sötpotatisquqsadillas och guacamole.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.