Mustig chiligryta som får smak av mörkt öl och rökt chili.
Köttet behöver inte brynas.
Instruktioner
- Om högrev i bit används. Putsa och skär köttet i 2 cm stora bitar.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skär rotsellerin i ca 1 cm stora bitar.
- Fräs lök, vitlök och rotselleri i olja i en kastrull utan att det tar färg. Låt spiskummin, paparikapulver och chilipeppar fräsa med någon minut.
- Tillsätt kakao, chilisås, öl och fond. Låt koka upp.
Tillsätt köttet och koka upp igen. Skumma av.
Låt grytan koka med lock på svag värme drygt 2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
- Tillsätt paprikan efter halva tiden.
Skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och ev peppar.
- Servera grytan med ris, tortillachips och en klick matyoghurt.
Publicerat den
28 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar