Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiligryta med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig chiligryta som får smak av mörkt öl och rökt chili. Köttet behöver inte brynas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om högrev i bit används. Putsa och skär köttet i 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär rotsellerin i ca 1 cm stora bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och rotselleri i olja i en kastrull utan att det tar färg. Låt spiskummin, paparikapulver och chilipeppar fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt kakao, chilisås, öl och fond. Låt koka upp. Tillsätt köttet och koka upp igen. Skumma av. Låt grytan koka med lock på svag värme drygt 2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
  4. Tillsätt paprikan efter halva tiden. Skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och ev peppar.
  5. Servera grytan med ris, tortillachips och en klick matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.