Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiligryta med palsternacka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vardagsfavorit

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka vitlöken. Skala morötter och palsternackor och skär dom i bitar. Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Lägg i morötter, palsternacka, krossade tomater, chilipulver och smulad buljong. Skölj sockerärtorna i kallt vatten, skär dom i bitar. Rör sen ner majs och sockerärtor i grytan. Låt allt koka ca 5-10 min. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan och ca 2 dl crème fraiche tomat & basilika. Servera resten av crème fraichen till grytan med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • islgu 5 december 2009

    Riktigt gott! Fick också tillfälle att använda morötter, palsternackor och purjo som fortfarande finns kvar ute i landet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.