Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliheta kycklingspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt fräsch och lätt rätt. Kycklingspett smaksatta med citron och chili som serveras på en örtdoftande bulgursallad. Enkelt att grilla ute eller i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först marinaden. Rör ihop olivolja och citronsaft med 2 tsk vatten i en skål. Vispa ner paprikapulver, chiliflingor, salt och svartpeppar.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4-5 bitar Lägg bitarna i marinaden och marinera i minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Gör salladen. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Häll över citronsaft, olivolja, salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen svalna i kylskåp.
  4. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj och finhacka mynta och persilja.
  5. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i grillpanna eller på kolgrill ca 5 minuter per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
  6. Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till kycklingspetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.