En riktigt fräsch och lätt rätt. Kycklingspett smaksatta med citron och chili som serveras på en örtdoftande bulgursallad. Enkelt att grilla ute eller i ugnen.
Instruktioner
- Gör först marinaden. Rör ihop olivolja och citronsaft med 2 tsk vatten i en skål. Vispa ner paprikapulver, chiliflingor, salt och svartpeppar.
- Skär varje kycklingfilé i 4-5 bitar Lägg bitarna i marinaden och marinera i minst 2 timmar, men gärna över natten.
- Gör salladen. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Häll över citronsaft, olivolja, salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen svalna i kylskåp.
- Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj och finhacka mynta och persilja.
- Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i grillpanna eller på kolgrill ca 5 minuter per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
- Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till kycklingspetten.
Publicerat den
9 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar