- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kom på detta till min champinjon- och kycklingälskande dotter ikväll, när vi var ensamma hemma. Själv är jag ju ett "chilihead", så det blev lite olika chilisorter med i receptet också. Om du inte har/hittar/bryr dig om olika chilisorter (stackars...) så skulle röd Jalapeño eller ½ dos Piri-Piri vara ett lättåtkomligt alternativ som nästan, men bara nästan, skulle fungera. Pröva dig fram. Som vanligt. Fast jag önskar att fler ville ge sig in i chili-världen. Den ger en helt annan dimension åt maten!
Instruktioner
- Grillsås:
Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå kallt
en stund (20 - 30 minuter).
- Ris:
Hacka rödlök, vitlök och morot fint (matberedare är perfekt för detta). Stek i lite rapsolja (eller annat) tills den mjuknat lite. Krydda under tiden med grön jalapeno och salt. Har du chilisalt, är det perfekt. Annars får det fungera med vanligt salt.
Koka ris och blanda i morots- och lökröran.
- Snitta kycklingfiléerna lätt och pensla ordentligt med grillsåsen. Grilla på indirekt värme i c:a 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.
- Sås:
Stek champinjonerna så att en del vatten försvinner, dock inte allt. Tillsätt sedan fänkål och låt steka med i c:a 1 minut. Tillsätt matlagningsgrädde och låt det koka upp och puttra i c:a 2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och tillsätt sedan de nymortlade örterna. Rör om och låt koka några minuter till. Späd med mjölk om det blir för tjockt
- Servera hela köret med en grönsallad. Bon appetit!
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott väldans gott, en 5:a är det värt o ett stort tack.