Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med chilimarinad

 
Skriv ut

Supergott till buffébordet. Förbered dagen innan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Putsa köttet och gnid in rikligt med salt och peppar. Bryn runt om i smör och lägg över i en form.
  3. Sätt i en stektermometer och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 60° för rosa kött. Låt köttet svalna inlindat i folie.
  4. Skiva köttet ganska tunt och lägg upp på ett fat. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och strimla chilipepparn.
  5. Blanda med olja, vinäger, salt och persilja, och skeda över köttet.
  6. Tips! Köttet kan stekas dagen innan och förvaras i folie i kyl. Ta fram och låt bli rumstempererat och skiva upp lite före servering.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.