Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrikt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart. Låt dem svalna. Skala, dela på mitten och kärna ur.
  3. Sänk ugnsvärmen till 180°.
  4. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min.
  5. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra.
  6. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  7. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad västerbottenost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja du, det tog tid, men här kommer poängen, 1 nej, 2 nej, 3 nej, 4 nej 5 JAAAA.Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.