Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarinerade laxspett med citrussås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg grillspett av trä i kallt vatten ca 10 min.
  2. Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm. Trä upp laxbitarna på spetten.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka chilin till marinaden. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Pressa saften ur grapefrukten.
  4. Blanda chilihack med citrussaft, limeskal, olja, farin och salt i en skål. Häll marinaden över spetten. Låt stå kallt att marinera minst 2 tim. Vänd spetten ett par gånger under tiden.
  5. Skala, kärna ur och finhacka chilin till såsen. Skala och finhacka löken. Pressa saften ur lime och grapefrukt.
  6. Fräs chili och lök i oljan i en kastrull. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält. Häll på citrussaft och buljong. Låt koka utan lock ca 10 min. Smaka av med salt och vispa i maizenaredningen. Låt koka 1 min. Hacka och blanda sedan i gräslöken.
  7. Grilla laxspetten ca 10 min runt om.
  8. Servera laxspetten med såsen, ris eller couscous och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.