Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilipoppers

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Styrka: Beror på chilisort.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj chilin och skär bort ändarna. Skär ett snitt längs med chilin och avlägsna kärnorna. Förväll chilifrukterna någon minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Skär osten i bitar. Tryck in en ostbit i varje chili. Vispa mjöl och vatten till en klimpfri smet. Tillsätt öl och salt. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i smeten. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C. Kontrollera med termometer. Doppa ostchilin i frityrsmeten och fritera några chili i taget 2-3 min. Låt chilin rinna av på hushållspapper.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.