Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilisås

 
Skriv ut

Vill du göra egen chilisås från scratch? Då är det här receptet för dig. Gott till hamburgare, grillat kött, smaksättning av såser, dressingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär bort stjälkfästet på tomaterna.
  2. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukt. Finhacka tomater, chili, paprika och lök för hand eller i en matberedare.
  3. Koka hacket med vinäger, socker och salt i 20 minuter. Smaka av med ingefära.
  4. Häll upp i små väl rengjorda glasburkar och förslut väl. Behöver stå och mogna i 2-3 veckor.
  5. Det finns många recept på chilisås, här är ett av dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.