Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliskinka på tomat och paprikabädd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vad kan man göra av en burk skinka? Går det att laga till en riktig gourmetmiddag på en skinkburk? Mitt svar är ja! Samtidigt så skall det vara enkel och snabblagad mat, ca 30 minuter får det ta så skall maten stå på bordet. Vi åt en kraftig grönsallad med vetegroddar som tillbehör. Ett par glas kallt vatten serverades som måltidsdryck! Men det går även bra att servera potatis eller pasta som tillbehör. Men nu till dagens skinkburk och vilken gourmetmat som går att åstadkomma av denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär tomaten i tunna skivor och lägg dem i botten på en ugnsfast form som smorts med smör och rapsolja. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor, hacka strimlorna till små bitar och strö dem över tomaterna, salta och peppra lätt.
  3. Ta ut skinkan ur burken och skär den i ca 5 mm tjocka skivor, lägg dem lite omlott ovanpå paprika och tomater.
  4. Vispa grädden tjock, blanda i curry, sambal oelek, chilisås och persiljan, blanda väl och smaksätt med salt och nymald vitpeppar. Bred ut gräddblandningen tjockt över skinkan.
  5. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera 15 minuter så att allt blir varmt och grädden fått en vacker färg. Servera tillsammans med salladen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hellea 19 juli 2010

    Enkelt och smarrigt. Istället för vispgrädde använde jag matlagningsgrädde. Kommer att göras flera gånger.

  • kekke46 20 juli 2010

    Gjorde den här igår var super god man ville inte sluta att äta smakade bara mer. Tack för receptet kommer att göra den fler gånger. Ger dig högsta betyg för den

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.