Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilistark biffgryta med choklad

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod gryta med kombinationen chili och choklad. Det blir bäst med choklad med bra kvalité men tänk på att inte ha i för mycket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Skala lök och vitlök. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
  3. Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek och créme fraiche. Låt koka i 5 minuter. Hacka chokladen och låt den smälta i såsen. Låt inte grytan koka mer.
  4. Servera med ugnsstekt potatis, rotfrukter och squash

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • matnjutaren 3 januari 2009

    Gjorde detta och NJÖT till FULLO! Fast jag koka det lite längre än 5 minuter och hade i en skvätt grädde med..men bara lite. ;)) Prova detta för det var GOTT, i alla fall i min smak. :D 5:an sitter som gjuten. Tack för receptet! :D

  • ms_chocolate 10 oktober 2009

    Det var riktigt gott! gjorde den fär ett tag sen och har den goda smaken i mitten. Denna ska göras om många gånger! jag serverade ris till och det funkade lika bra. :D

  • mumsan 30 januari 2010

    Oj vilken höjdare! klar 5:a! Använde även Santa Marias krydda "kakao & chili" å det gjorde ju inte saken sämre, mums!

  • mulle640 3 april 2010

    Riktigt mumsigt. Tog lite billigare kött som fick stå och puttra ett tag och var lite försiktig med chilin. Alla i familjen gillar inte stark mat men tog desto mer sambal på egen tallrik. Kommer definitivt göras fler gånger =)

  • hellman23 15 januari 2011

    hej. riktigt gott recept och väldigt gott, dock blev det grytstek som var lite billigare men funkar lika bra riktigt gott ett tips är om man tar vegetariska soja strimlor då man sparar mycket tid pengar och arbete dock grönsaks fond istället kan vara något att tänka då detta funkar lika bra.

  • magnax 6 januari 2013

    Oerhört gott! Rekommenderas varmt. Vi åt grytan med ett mos gjort på potatis och rotselleri.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.