Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilistekt kål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig och snabblagad, spännande sidorätt som passar till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kålen i tunna strimlor. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt i en kastrull. Lägg ner kålen och ta omedelbart upp den igen med en hålslev så fort vattnet kokar upp på nytt.
  2. Värm oljan i en wok. Tillsätt sichuanpepparn och woka i 15 sekunder eller tills den börjar skifta färg och du känner den aromatiska peppardoften.
  3. Tillsätt chilipeppar och kål. Woka i några sekunder och tillsätt sedan kycklingbuljongtärning, socker, risvinäger, salt, och kinesiskt risvin. Rör om ett par gånger och häll upp på ett serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.