Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilledice julpaj

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Passar perfekt ihop med glöggen en kall och kanske snöig dag? =)...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Skala apelsinerna, sedan skär dom i små bitar, lägg i en skål med kanel och blanda runt så bitarna är kanel på.
  2. Tag en skål lägg i 12 st pepparkakor och krossa dem med sked, gaffel eller något lämpligt så att de blir pulviserade, häll över lite kanel och socker, Rör om!.
  3. Tag en pajform smörj den, sedan ta lite av pepparkakskrossen och häll i formen som du gör med ströbröd i vanliga vanliga fall, alltså strö formen med pepparkaksmoset.
  4. Tag fram en bunke häll i socker, mjöl, pepparkakskrosset, och smöret blanda allt till en deg.
  5. Tag nu pajdegen och täck hela formen med tunt lager, sedan häll över några apelsinbitar, sedan ett lager med pajdeg igen, sen apelsinklyftor igen etc etc tills degen och apelsinbitarna tagit slut.
  6. Nu på översta lagret häll lite smör över hela pajen och strö över lite socker, kanel och till sist den hackade sötmandeln.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.