Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotle Beef Chili med limekräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Chipotle är torkad, rökt jalapeño som ger en tydligt rökig smak och samtidigt lite hetta åt grytor, såser etc.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek nötfärsen färdig i en stor gryta. Lägg över den i en skål och stek lök och vitlök på medelvärme i samma gryta tills löken är mjuk Tillsätt chilipulver till löken och stek några minuter till.
  2. Tillsätt nötfärs, buljong, krossade tomater, öl och Chipotle Chili. Lägg på ett lock och låt det delvis täcka grytan. Låt småputtra (rör om ofta!) tills chilin är tjock, ca 1 timme.
  3. Rör ned majsmjölet och bönor. Låt det bli genomvarmt och krydda sedan generöst med salt och peppar.
  4. Vispa ihop gräddfil/crème fraiche med limejuice och limeskal i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chilin med tortillachips i skålar med en klick limekräm på toppen.
  6. Chilin kan med fördel göras i ordning en dag i förväg. Värm bara upp den på medelvärme tills den är genomvarm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annliss 11 januari 2009

    Det låter jätte gott det ska jag testa på mina söner som älskar stark mat gärna indiskt Tack för bra ideer!!! Annliss

  • Lennart_58 13 oktober 2009

    Toppenmat, gott gott 5p.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.