Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotlekukku

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En tomatbaserad lättlagad kycklingrätt med sting. Väldigt lättlagad är den också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken i inte alltför små bitar. Skiva vitlökarna.
  2. Värm olja i en stekpanna eller gryta och vänta tills oljan blivit varm. Bryn kycklinglåren i omgångar. Salta och peppra
  3. När alla bitarna är brynta lägg allt i samma gryta (ej för liten), i med lök och vitlök och låt dom bryna med.
  4. När löken börjar bli lite glansig tillsätt krossade tomater, chilipeppar, tomatpure och chipotlepasta. Låt koka under lock i 10 minuter. Ta sen bort locket och fortsätt koka i cirka 30 minuter.
  5. Smaka av med salt och ev mer peppar, tillsätt eventuellt en gnutta socker.
  6. Servera med en quinoasallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.