Gör egna chips, två olika varianter
Instruktioner
- Friterade chips:
Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Hetta upp en neutral olja i en kastrull och fritera potatisskivorna. Passa noga för det går fort. Låt skivorna rinna av på hushållspapper och salta lätt.
- Nyttigare och kalorisnåla chips:
Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Lägg på ett fat och kör dem i mikrovågsugn på full effekt en kort stund eller sätt in dem i ugnen på 175-250 grade tills de fått färg. Salta.
Publicerat den
6 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Men - hur gör dom för att få så god smak på köpta chips??? Saltar man, så ramlar det bara av. Kanske pudra med... dippulver... eller något...
Men poängen med att göra egna chips är väl att slippa glutamat och andra smakförstärkare. Men om man stöter torkade kryddor i mortel och strör över chipsen strax efter friteringen medan de ligger på hushållspapper så får de smak, men det blir aldrig detsamma som glutamatblandningar.
Tips: Gör egen dipp :)
Skar tunna skivor med osthyveln och valde ugnsalternativet och skall medges att det var svårt att få chipsen krispiga utan att bli brända.
Jag åt chips som var gjorda på sötpotatis, supergoda!
är det gott i micron
hur länge ska de va i grytan