Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chockladlindad lingonparfait med mangosås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En dessert som är lika vacker för ögat som för gommen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp till 5 cm breda remsor av overheadfilmen. Rulla ihop till cirklar med ca 6-7 cm diameter och fäst med en tejpbit.
  2. Smält blockchokladen i vattenbad. Pensla insidan av filmrullarna noga med ett tjockt lager choklad. Ställ in rullarna på ett fat i kylen.
  3. Lingonparfait: Vispa upp äggvitan och några msk av sockret. Vispa grädden.
  4. Blanda resten av sockret med vattnet och koka det till en simmig lag, 120 grader.
  5. Häll sockerlagen i en stråle ner i äggvitan under vispning.
  6. Fortsätt vispa marängen kall innan du vänder ner longonen och tillsist den vispade grädden. Fyll chokladrören med overheadfilmen kvar, med lingonparfait. Frys dem i minst 4 timmar före servering.
  7. Mangosås: Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i bitar. Kör mangobitarna tillsammans med vattnet och sockret i en matbe´redare eller med mixerstav till en slät sås.
  8. Ta fram chokladrören och ta försiktigt bort overheadfilmen. Låt stå minst 10 minuter före servering. Servera med lingon, mangosås samt ev citronmeliss

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.