En dessert som är lika vacker för ögat som för gommen.
Instruktioner
- Klipp till 5 cm breda remsor av overheadfilmen. Rulla ihop till cirklar med ca 6-7 cm diameter och fäst med en tejpbit.
- Smält blockchokladen i vattenbad. Pensla insidan av filmrullarna noga med ett tjockt lager choklad. Ställ in rullarna på ett fat i kylen.
- Lingonparfait: Vispa upp äggvitan och några msk av sockret. Vispa grädden.
- Blanda resten av sockret med vattnet och koka det till en simmig lag, 120 grader.
- Häll sockerlagen i en stråle ner i äggvitan under vispning.
- Fortsätt vispa marängen kall innan du vänder ner longonen och tillsist den vispade grädden. Fyll chokladrören med overheadfilmen kvar, med lingonparfait. Frys dem i minst 4 timmar före servering.
- Mangosås: Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i bitar.
Kör mangobitarna tillsammans med vattnet och sockret i en matbe´redare eller med mixerstav till en slät sås.
- Ta fram chokladrören och ta försiktigt bort overheadfilmen. Låt stå minst 10 minuter före servering. Servera med lingon, mangosås samt ev citronmeliss
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar