Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chip cheesecake fudge mudcake

(8 kommentarer)  
Chocolate chip cheesecake fudge mudcake Chocolate chip cheesecake fudge mudcake
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mitt alldeles egna recept, tillsammans med min vän Malle. Bakat inför Kaddkake-SM 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkakan: Värm ugnen till 200 grader
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Vänd i den hackade chokladen. Pressa i apelsinen. Smöra och bröa en form och häll ner hälften av kladdkakesmeten.
  4. Cheesecakeröran: Blanda alla ingredienser till cheesecakeröran med elvisp så att den blir fluffig. Bred på 2/3 av röran i formen och spara cirka 1/3 till garnering. Häll på resten av kladdkakesmeten.
  5. Har du en sprits hemma så kan du skriva något eller göra ett fint mönster av det som återstår utav cheesecakeröran.
  6. Grädda kakan i ca. 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Jetta 27 februari 2010

    Stämmer grader och tid? Inget fel på smaken, men i lösaste laget trots 30 minuter i ugnen.

  • almerase 28 februari 2010

    Mycket god och kladdig kaka! hade i den lite längre än vad som stod så jag tror att den blir kladdig oavsett :)

  • annan5 28 februari 2010

    Ska man garnera kakan innan gräddningen? Det vanligaste är ju att man gör det efter gräddningen men här står gräddningen efter garneringen så jag bara undrar. Vill ju inte göra fel när jag testar detta recept som verkar väldigt smarrigt!!!

  • maddeludd 1 mars 2010

    Ca 30 grader blir bra i min ugn, men det varierar säkert från ugn till ugn. Ja garneringen gör man innan gräddningen annars kommer den inte att stelna.

  • magicadehex 4 december 2010

    Den godaste kladdkakan jag någonsin ätit! Enkel att göra trots två smeter. I den senaste kakan tillsatte jag lite rivet apelsinskal (knappt halva apelsinen, en hel var för mycket) Jag tycker att den är godast på tredje dagen, eller dagen efter man bakat den. Då kommer choklad-, cheesecake- och apelsinsmaken till sin rätt.

  • Saralien 29 mars 2011

    Väldigt god kladdkaka! 30 min blev perfekt för mig. Skippade apelsinen men blev helt underbar ändå. Och sådär jättegeggig fast den höll ändå ihop jättebra. Högsta betyg!

  • knasigfisk 1 augusti 2011

    Underbart god! Särskilt efter ett par dagar när den stått till sig lite! Högsta betyg! :)

  • Pompo 25 oktober 2012

    Riktigt god kaka, ett av mina absoluta favoritrecept på kladdkaka! :D Speciellt efter någon dag i kylen, som många sagt, helt underbar. Fast 10 personer är nog lite lite då den är extremt mäktig ;) Jag hade inne min 50 minuter och då fick jag ta ut den trots att den var lite för rinnig i mitten (älskar kladdiga kakor men helst inte rinniga) för att kanterna då var jättetorra, MEN det är nog inte på grund av receptet utan för att jag gjorde den glutenfri. Tänkte inte på min kompis tips att man ska ha lägre värme och längre tid med glutenfria kladdkakor, och om jag bara hade längre tid är det ju inte konstigt att den blev torr i kanterna snabbt då. Absolut värd att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.